Stor prisökning på gotländska fritidshus

Stor prisökning på gotländska fritidshus.

Genomsnittspriset för ett fritidshus på Gotland är drygt 2,1 miljoner kronor. En ökning med elva procent den senaste tolvmånadersperioden. Det visar mäklarkedjan Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

– Om vi inte haft de kommunikationer till ön som vi har idag hade bostadsmarknaden på Gotland aldrig varit så stark. De som vill semesterboende på ön kommer dock ofta hit med en helt annan prisbild och därför har vi påverkats av att bostadspriserna i andra delar av landet ökat kraftigt, förklarar Marie Nilsson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Visby.

Under det senaste året har priserna ökat kraftigt på Gotlands bostadsmarknad. Det gäller framförallt villor och bostadsrätter. Men fritidshusen långt inte långt efter. Prisökningstakten för gotländska fritidshus är bland den högsta i landet. Högst var ökningen i Kronobergs län med hela 23 procent

– Intresset för gotländska bostäder är fortfarande mycket högt och det ökar alltid under sommarhalvåret. Därmed kommer vi att se fortsatta prisuppgångar även framöver, säger Marie Nilsson.

Källa: Svensk Fastighetsförmedling