Testa cirkus i Visby!

Cirkus-prova-på. Foto: Linnea Arbab.

Familjekväll med Cirkushoppet – Drömma Skratta Våga

Fredag den 24:e mars kommer Cirkushoppet till Visby. Kvällen börjar med en glad och fartfylld nycirkusshow – Drömma Skratta Våga. Efteråt får alla som vill prova-på jonglering, gå på lina, testa parakrobatik och clown. Evenemanget är öppet för alla oavsett ålder och tidigare cirkuserafarenhet. Nycirkusföreställningen är cirka 30 minuter och cirkus-prova-på ca 1 timme.

”När vi har cirkus-prova-på får jag ofta höra ”Jag kan inte”, då brukar jag säga att det är klart att man inte kan om man aldrig provat. Sen när de vågat prova och lyckas, skiner de upp och blir jättestolta.” Trevor Lewis, Artistpedagog

Cirkushoppet – Drömma Skratta Våga
Datum: Fredag den 24:e mars
Tid: 18:00 – 19:30
Plats: Almedalsbiblioteket, Visby
Fri entré

Erfarna artistpedagoger
Showen med efterföljande cirkus-prova-på genomförs av fyra artistpedagoger som alla har mångårig erfarenhet både som cirkusartister och som pedagoger. De har alla turnerat runt om i världen, antingen som cirkusartister eller som clowner i olika krigsdrabbade länder.

Gränslös mod
Under kvällen kommer Cirkushoppet även dela ut seriealbumet Gränslöst Mod. I Gränslöst mod har åtta olika serietecknare gett röst åt personer som tvingats lämna sina hemländer när de flyr fasor, faror och fattigdom.

Projektet Cirkushoppet är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör och Clowner utan Gränser.
Cirkushoppet ska ge människor på flykt ett varmare välkomnande till Sverige och genom cirkusträning, skratt och lek skapa framtidstro och stunder av lättnad på asylboenden runt om i hela landet. Inom ramen för projektet vill vi även ge boendepersonal inspirationsmaterial och verktyg för fortsatt arbete, öka allmänhetens förståelse för flyktingskapets ofrivillighet samt skapa modeller som andra kulturformer kan använda sig av i arbete med målgruppen.

CIRKUS CIRKÖR producerar föreställningar nationellt och internationellt. Den stora föreställningen LIMITS som just haft premiär behandlar frågor om gränser och begränsningar, såväl psykologiska som fysiska i kölvattnet till den pågående flyktingsituationen. Det är ett ämne som genomsyrar hela Cirkörs verksamhet de närmaste åren. Cirkus Cirkör driver också pedagogisk verksamhet för ca 30 000 personer i hela Sverige, och har lång erfarenhet av arbete med personer med funktionsskillnader samt av cirkus för dementa i äldrevården.

CLOWNER UTAN GRÄNSER arbetar internationellt och i Sverige och har sedan starten 1996 mött och skrattat tillsammans med fler än en och en halv miljon barn. Runt om i världen påminner vi barn i flyktingläger, ungdomsfängelser, barn som lever på gatan och i andra utsatta miljöer om att de är viktiga och att det finns andra utanför som ser dem. Att möta barn i lust, lek och glädje är vårt uppdrag. När det fungerar som bäst skapas mänsklighet, livsvilja och hopp.

Källa: Cirkus Cirkör

Fakta

Cirkus Cirkör startades 1995 med målet att etablera nycirkuskonsten i Sverige, konstnärligt och pedagogiskt samt sätta Sverige på nycirkusens världskarta. 2015 firar vi 20 år som gränsöverskridare. Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer nu föreställningar på turné i Sverige och världen, kurser och pedagogiska program för unga med eller utan funktionsnedsättning och för äldre, gymnasieprogram i nycirkus samt events för företag och organisationer. Cirkus Cirkör driver också Cirkör LAB – en kreativ utvecklingsmiljö med bland annat residens för artister och kreatörer från hela världen.