Världspremiär för Lukase Audio – ny svensk aktör

Baksidan av den nya golvhögtalaren RAW 12H.

Lukase Audio från Gotland lanserar sin första produkt. Efter ett par års utvecklingsarbete lanseras golvhögtalaren RAW 12H.

Denna högtalare är en hybrid, har tolv element, står stadigt på golvet med sina 60 kg. Den framför musik utan förlust av detaljer och sprider musiken härligt i rummet tack vare ett rundstrålande koncept.

Både utvecklingen och tillverkningen sker helt på södra Gotland. Varför förse marknaden med ytterligare en högtalare, kan man undra?

– Faktum är att jag började fundera på olika lösningar redan för 50 år sedan. Nu när jag fick tid och inspiration, så kunde jag inte låta bli. Och resultatet blev över förväntan. Ljudet är balanserat och neutralt och hela processen blev mycket beroendeframkallande, för mig som person, så jag tänker skapa fler modeller i framtiden. Men visst är det så att man själv bör lyssna och därefter dra egna slutsatser. Men jag tror många blir mycket och positivt överraskade”, säger skaparen Lauri Pappinen.

 

Lauri Pappinen lanserar högtalaren hos Gute Vingård, Habllinge.

Världspremiär
Söndagen den 16 april, sker lanseringen i baren hos Gute Vingård, Hablingbo, Gotland, kl 11 – 13
Mer information http://lukaseparts.se/RAW-12H

Lukase AB är grundat 1987 och dess ägare, Lauri Pappinen, är en serieentreprenör, som varit verksam inom elektronik, IT, media och vin- och spritdrycker. Lauri är ingenjör inom elektronik, men drivit företag inom olika branscher, både i Sverige och utomlands.