FC Gute till A-slutspel i Sveriges näst största fotbollscup

Två P15-lag och ett P14-lag från FC Gute, deltog i helgen i Eskilscupen i Helsingborg med 744 deltagande lag.Allra bäst gick det för ett av P15-lagen som vann sin grupp och sedan tog sig till A-slutspel efter en spännande kvalmatch mot IFK Västervik som avgjordes efter straffar där Gute drog det längsta strået. Västervik vann sedan B-slutspelet, så det var inget dåligt lag att slå ut.I åttondelsfinalen väntade sedan ett mycket starkt norskt lag, Nordstrand, som dittills var obesegrade och inte hade släppt in något mål i turneringen. Gute spräckte dock som första lag denna nolla för norrmännen och tog ledningen med 1-0. Men Nordstrand kvitterade och några minuter före slutsignalen hade de också vänt matchen till seger med 2 – 1. Gute kom därför bland de sexton främsta bland 66 anmälda lag i Sveriges näst största turnering.

Det andra P15-laget tog sig till kvartsfinal i D-slutspelet. Efter tre matcher inom fyra timmar på söndagen, och efter matcher både på fredagen och lördagen, var benen något stumma i sista matchen där det blev förlust mot Växjö BK som också gick vidare och vann D-slutspelet.

P14-laget tog sig till åttondelsfinal i C-slutspelet men fick där se sig besegrade av Råå IF.

Publicerad: 2017-08-07 21:07

Detta inlägg finns i sin helhet på FC Gute hemsida https://www.laget.se/FCGute

DELA