Ett historiskt konststycke!

Tävlingsledaren Peder Gidlund från Gotland Gratistidning med årets kvalvinnare på Gotland, Daniel Brobäck och Mathias Wennergren.

Vimmelbilder finns upplagda. Klicka här…

Barcelona i fjol. Paris nu. Mathias Wennergren, 37, och Daniel Brobäck, 31, lyckades med konststycket att upprepa segern i Gratistidningen Golf Trophy från förra året.

– Det har inte hänt tidigare med samma vinnare två år efter sig, menar tävlingsledaren Peder Gidlund. Han delade ut vinstbevisen till två lyckliga vinnare, värda c:a 10 000 kronor styck. Nu får de spela golf i ”världsfinalen” i Paris den 19-22 oktober.

– Fantastiskt att vi nu får göra en ny golfresa utomlands. Det var helt perfekt förra året, berättar Daniel Brobäck. Daniel (barnskötare) och Mathias (taxichaufför) spelar för Gumbalde GK, tävlingsplats nu för andra året i rad i Gratistidningen Golf Trophy som avgjordes med direktkval på olika platser som Kiruna, Boden, Luleå, Piteå och nu Gotlands tur.

 

Tre ynka slag

-Det blev ju lite lugnare i toppen i år jämfört med förra året. Då var dramatiken på topp, säger Daniel Brobäck.

Då var skillnaden mellan ettan och trean t r e ynka slag: 1) Daniel och Mathias 142 slag, 2) Jimmy Larsson och Stefan Jakobsson 143, 3) Jonny Brakstad och Roger Johansson 145.

Nu blev marginalen åtta slag, lite svängrum om man säger så… Det kan poängteras att duon Brakstad/Johansson slog en ”dubbelbirdie” redan på andra hålet, väl bevisande deras kapacitet, att få en så perfekt start betyder ju mycket för fortsatt spel på de 18 hålen. De ligger också i topp i ”Birdieracet” med en dubbelbirdie och lagscore på +8 inför sista kvaltävlingen i Boden. Ett lag i finalen i Paris kvalificerar sig via ”Birdieracet”.

De historiska vinnarna Daniel Brobäck och Mathias Wennergren har nu nya golfäventyr att vänta sig, packar och reser till Frankrike och spel på Le Golf National i Paris. Ännu en höjdare i deras golfliv.

Lite prestige…

Taktiken i år Daniel, berätta:

-Vi fick tillökning i familjen i januari då våran pojke kom till världen, därför mindre golf. Men när jag och Mathias spelar ihop, då tävlar vi inbördes, allt för att öka motivation och spänning, så lite prestige kan det väl vara. Men bara till fördel har det visat sig.

När Daniel och Mathias kommit i mål slog Daniel fast direkt:

-Vi är inte vinnare. Det är ännu sju bollar kvar ute på banan, vi leder, okej, men inget är klart ännu.

Tävlingsledaren Peder Gidlund fick ett snack med Curre Johansson, som 1983 slog ”holk-in-one”
på Kronholmen i Västergarn. Världsunikt!

36 lag deltog, totalt 72 spelare, och intresset var därmed större än förra året, ett bevis på Gratistidningen Golf Trophys popularitet. Många kända ansikten sågs svinga sina golfklubbor på Gumbalde. Någon holein-one såg vi inte till, dock en spelare som för 34 (!) år sen slagit något så otroligt som – HOLK-INONE!

Namn: Curt Johansson (inte att förväxla med ”Curre Johan…”), meste kändis i årets upplaga.

-Det var på Kronholmen 1983 då vi efter ett utslag hittade min märkesboll i en fågelholk, skrattar Curre.

Världskänt! ”Smålandsknocken”…

Han spelade nu med en annan känd idrottskille, Kurre Ljunggren, bandy, hockey och fotboll för Roma, med i gotländska landskapslaget i fotboll som 1969 ”knockade” Småland i Västervik med 3-1. Glöms inte!

Jag såg också Birgitta Hederstedt komma dragande på en golfvagn, spelade tillsammans med Mats Wahlqvist.

Birgitta Hederstedt kan blicka tillbaka på ett bra golfår med topp under ”Damdagarna”.

-Jag har lyckats bra under golfåret, varit väl framme på ”Damdagarna”, så jag är nöjd oavsett vad som händer nu, sa Birgitta.

 

”Rolle” Kindberg har vunnit Gotland Runt i golf, tar här skydd under ett paraply när det började
duggregna.

Det började duggregna, kom bara några stänk, men under ett paraply stod Roland Kindberg, före detta målfarlig fotbollsspelare, nu stor vän med även den mindre bollen. ”Jo han vann ju Gotland Runt för några år sen”, inflikar en röst inför utslaget på första hålet tätt intill kyrkan i Stånga.

En glad kvartett förbereder sig på Gumbalde, Mats Rundby, Svante Bendelin, Leif Orleifson och
Hugo Lindqvist.
”Robban” och Runo Söderlund är beredda att inleda sin Golf Trophy, och hoppas på bra spel.
Roger Ogestadh, Visby GK är koncentrerad på sitt inspel hål 9 på Gumbalde.

 

Resultat Gratistidningen Golf Trophy 2017 – direktkval Gumbalde GK 10/9

  1. Daniel Brobäck / Mathias Wennergren (Gumbalde GK) 137, -5
  2. Kenneth Andersson / Viktor Andersson (Visby GK) 145, +3
  3. Leif Orleifson / Svante Bendelin (Gumbalde GK) 147, +5
  4. Jonny Brakstad / Roger Johansson (Visby GK) 148, +6
  5. Alexander Nilsson / Henrik Gardell (Visby GK) 148, +6
  6. Björn Axelsson / Stefan Paulsson (Visby GK) 150, +8
  7. Jonas Laverud / Therese AX (Visby GK) 153, +11

Komplett lista – klicka här…

Text & Foto: Lasseman Larsson