En helhetsupplevelse att ta med hem

Det libanesiska köket bygger på vällagad mat som gärna äts tillsammans från samma stora fat.

Ta  ”take away” med hem till familjen är vanligt för många. Något som kan bli både kostsamt och inte alltid hälsosamt. Det vill före detta frisören, numera krögaren Micke Hanna ändra på.
Den nyöppnade Libanesiska restaurangen Meza i Visby serverar mat med målet att skicka med gästen en helhetsupplevelse hem, året runt.

Det libanesiska köket bygger på vällagad mat som gärna äts tillsammans från samma stora fat.
– Middagen är en av de viktigaste stunderna du har med familjen, det ska vara gott, vällagat och passa alla, berättar Micke Hanna, och är anledningen till att de satsar lite extra på ”Take away”.

         Micke Hanna

Här väljer du mellan olika menyer beroende på vad du önskar. Hela menyn kommer färdig för att ätas direkt, på ett stort uppläggningsfat.
– När du sätter det på bordet har du en mängd olika smaker och rätter där alla, stora som små kan äta de de vill, fortsätter Micke.

Micke drev tidigare frisörsalongen Hair Cut i Visby, han är frisör sedan många år men har nu tagit steget in i restaurangbranschen.
Maten har alltid tagit stor plats i Mickes hjärta. Att nu driva en libanesisk restaurang i hjärtat av Visby, på Adelsgatan är något Micke ser som en fin chans att göra och ge något nytt.
– Att maten ska vara vällagad är nummer ett, men att sätta ett pris som människor har råd med i vardagen är också viktigt säger Micke.
– Vare sig du äter här eller tar med maten hem så hoppas vi bidra med vår kultur, att samlas kring maten, samtalet och lugnet. Har man lite tid så ska stunden vid matbordet vara det som är prioritet, inte matlagningen, avslutar Micke Hanna.

KURIOSA
Ska vi Meza lite? Ordet Meza kan översättas till att småplocka, mysa, umgås. Att ha trevligt över en bit mat helt enkelt.

Text och Foto: Josefin Ringbom, Källa: Meza Libanesisk Restaurang