Årets formbärare – Hanne Heftø

Årets Formbärare, Hanne Heftø, silversmed

Årets Formbärare Gotland är Hanne Heftø, silversmed

Motivering:
Årets formbärare får utmärkelsen för ett konsekvent och självsäkert formspråk som låter ett ödmjukt och personligt uttryck samsas med funktion. Formbäraren kännetecknas av en oförtruten gärning i vilken en osviklig känsla för hög kvalitet samt tro på sitt egna formspråk får kunder att återvända år efter år. 

6 oktober klockan 18.45 koras Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Utnämningen sker i samband med Svensk Forms födelsedag. Svenska Slöjdföreningen, som föreningen hette då, bildades just den 6 oktober 1845.
    Regionalföreningarna, i detta fallet Svensk Form Gotlands styrelse, utser kandidaten. Förslag tas emot under hela året och styrelsemedlemmarna arbetar också aktivt själva med att efterforska lämpliga kandidater. 

Under kvällen talade Markus Moström om sitt grafiska arbete med Fårö Museum och Gunnar Danielsson om planerna kring ett kryssningscentrum. Föreningen bjöd på god mat i vackra Kopparsalen, Clarion hotell. Priset överräcktes av förra årets formbärare: Stina Lindholm, Skulpturfabriken.

Priset överräcktes av förra årets formbärare: Stina Lindholm.

Svensk Form Gotland