Jag tappade tron!

 Detta inlägg finns i sin helhet på Sofies liv (Blogg) hemsida http://sofiesliv.se/

Vet ni vart jag brukade gå på helgerna när jag var liten?
Det började med att jag och min kusin gick in där, vi bodde så nära kyrkan. Jag kommer ihåg att vi gick förbi en dag när mamma var full hemma och vi båda mådde dåligt. Vi smög in i kyrkan och gick fram och satte oss på knä och bad tillsammans att allt skulle bli annorlunda.

Jag var 8 år. Jag gick sen dit ofta, kanske var det ett ställe där jag kände mig trygg på. Där kunde ingen skada och det var så lugnt och tyst där. Kyrkan var alltid tom när jag gick dit så tror aldrig någon märkte att jag var där.
Varje kväll tände jag ett ljus på mitt rum och knäppte mina händer och bladdrade ”Gud som haver” fast jag knappt kunde den. Jag bad samma sak varje gång, att mamma skulle vara nykter imorgon, att vi skulle få mat på bordet och att ingen skulle skada oss, att pappa skulle komma till min födelsedag.

Det tog inte jätte lång tid innan jag tappade all tro på allt, det skulle inte bli annorlunda hur mycket jag än gick till den där kyrkan.

Idag är det farsdag och jag blir påmind igen om att jag klarat mig fint utan min vid min sida. Även fast jag alltid drömt om att ha en närvarande pappa så vet jag nu att det går utan. Men känslan av övergivenhet kommer aldrig försvinna. Idag tänker jag på er andra som inte bara ser den här dagen som ett firande av sina pappa-hjältar. Jag vet att vi är många och ingen är ensam, glöm inte det! Idag ser jag på den här och många andra dagar på vad jag har! Att få känna lite extra vilken underbar pappa mina egna barn har, att få se den kärlek och tryggheten i deras relation. På något sätt lever jag lite igenom deras och får se hur det är att ha en närvarande pappa som skulle göra allt för dom! Det är fint att få se. Jag får ändå tacka mina föräldrar för att dom trots allt fått mig att uppskatta saker som för andra kanske skulle vara helt självklara.

Nu skall vi snart laga lite farsdagmiddag bara vi fyra, eftersom Jonas föräldrar ligger i värmen så får vi mysa utan dom idag. Här blir det ryggbiff med ugnsrostad potatis och rödvinssås, till efterrätt vitchoklasmousse!

❤️

Att få vara med om det där 👆🏻, att ha min egna lilla familj!

❤️

 Detta inlägg finns i sin helhet på Sofies liv (Blogg) hemsida http://sofiesliv.se/