Gotland – här känner vi oss trygga!

Enligt undersökningen ”Svenskarna och trygghet 2017”, känner sig gotlänningarna tryggast i Sverige. Hela 82% uppger att de känner sig trygga i sitt område. Minst trygg är man i Skåne och Södermanland, där endast 66% säger att de känner sig trygga. Undersökningen är gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Verisafe.

Gotland sticker ut även i två andra frågor i undersökningen: 100% av de tillfrågade gotlänningarna tror att andra känner sig trygga på ön samt att man är minst orolig i landet för inbrott, bara var femte gotlänning uppger att de är oroliga för detta, medan motsvarande siffra för riket är var tredje person.

Fördel Gotland
Sju av tio svenskar tycker trygghet i området är viktigt när de väljer område att bo i. För stockholmare och föräldrar är siffran högre, där åtta av tio uppger att det är viktigt.

– Naturligtvis är det en fördel för Gotland, att många känner så här, säger Lena Thorn, som är projektledare på Inflyttarbyrån Gotland. Vi märker att det är många familjer med just mindre barn, som är extra intresserade av att flytta till ön. Närhet, trygghet och livskvalitet blir allt viktigare när man väljer bostadsort. Allt detta erbjuder vi på ön.

Här är vi som tryggast i Sverige – så många uppger att de känner sig trygga:
1. Gotland 82%
2. Västerbotten 79%
3. Dalarna 76%
4. Jönköping 73%
5. Västernorrland 73%

Här är vi som mest otrygga i Sverige – här anger minst andel att de känner sig trygga:

1. Västmanland 59%
2. Kronoberg 62%
3. Stockholm 65%
4. Skåne 66%
5. Södermanland 66%

Gotlänningarna är tryggast i Sverige (82% uppger sig trygga), medan Västmanland är det minst trygga länet i Sverige (59%).

Om undersökningen

”Svenskarna och trygghet 2017” är baserad på en undersökning genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Verisure med ett slumpmässigt och riksrepresentativt urval av personer i åldern 18–74 som bor i eget hushåll. Totalt 4 200 intervjuer har genomförts med jämn spridning i Sveriges samtliga 21 län. Undersökningen genomfördes under perioden 25 september–9 oktober 2017

Presentationen av rapporten hittar du här:

http://www.mynewsdesk.com/se/verisure/documents/svenskarna-och-trygghet-2017-en-rapport-framtagen-av-verisure-i-samarbete-med-kantar-sifo-72575

Detta inlägg finns i sin helhet på Inspiration Gotland hemsida http://www.mynewsdesk.com/se/inspirationgotland/news

DELA
Inspiration Gotland

Inspiration Gotland AB ägs av Region Gotland och har uppdraget att marknadsföra, utveckla och stärka Gotland som destination. Syftet är att få fler människor att besöka, leva, verka och mötas på Gotland året om.