V27 med lillebror + fullspäckat schema

Detta inlägg finns i sin helhet på Nikki Reijo (Blogg) hemsida http://nikkireijo.se/

Nu är vi inne i vecka 27 med lillebror och tiden springer verkligen på fort. Allra helst såhär i juletid då går hela december som i ett svep. Det finns en sådan längtan i mig att få landa hemma efter BB med vår lilla i famnen. Jag börjar mer och mer se slutspurten och tänka på att jag faktiskt skall föda barn igen. Jag ser framemot förlossningen, det är det mäktigaste jag har upplevt i mitt liv. Det skall bli spännande att se hur det blir den här gången. Ingen graviditet eller förlossning är ju sig den andra lik så jag går in med samma tankar som jag gjorde med Kelian. Jag lutar mig tillbaka och litar på min kropp och mig själv.

I övrigt mår jag bra, foglossning som spökar från och till men inte lika intensivt som när jag först fick det vilket känns otroligt skönt. Jag har mitt foglossningsbälte på mig dagligen och det ger verkligen bra stöd. Jag är så glad över att det finns hjälp att få.

Det är mycket som händer för oss i december förutom att fira jul och förbereda inför det. Kelian har sin första lucia imorgon vilket skall bli så otroligt mysigt att gå på. Han övar luciasånger varje dag här hemma och jag blir helt häpen över att den 2,5 åring kan en hela låtar utantill. Det är så häftigt. Ibland när han leker i sitt rum sitter han och sjunger om sockerbagaren och tomenissarna och då brukar jag bara stå utanför och lyssna. Han börjar verkligen bli så stor.

Han går även sina sista veckor på sin förskola, jag tror det är runt två veckor tills han slutar och sen har vi inskolning på den nya i början på januari. Det kommer vara så sorgligt att byta men samtidigt det som är bäst för hela familjen och framtiden. Jag som är så känslig i vanliga fall kommer antagligen gråta floder och känna sådan separationsångest. Jag hoppas att den nya förskolan kommer bli lika bra för oss.

Vi har även avslutningsmöte på den gamla samt inskolningsmöte på den nya förskolan. Det mötet är redan ikväll men eftersom jag jobbar sent får Gustav gå på det och så får jag hoppas att man får komma och hälsa på och kika en annan dag. Jag skulle gärna vilja att Kelian fick komma dit och titta för att förbereda sig lite.

Mitt upp i jul har vi 2,5 års kontroll på BVC och det var så längesen vi var där att jag glömt vad man gör men det skall bli spännande att se kelians utveckling även där. Det är mycket som händer, många datum för gravidhjärnan att hålla koll på men det är tur jag har min kalender.

Veckorna kommer bara springa på och snart är det mars, precis så känns det. Eller så kommer jag hinna stanna upp lite i januari och andas ett par gånger när den här intensiva perioden är över. Vi får se.

Detta inlägg finns i sin helhet på Nikki Reijo (Blogg) hemsida http://nikkireijo.se/