Svenska Hjältar – Årets medmänniskor D.A.C.A kör hoj och äter gröt till frukost.

En morgon i oktober blev jag bjuden på grötfrukost hem till Visbybon och Vice presidenten för D.A.C.A Eastland, Christer ”Hinken” Eskelin och frun Carina för att prata om organisationens arbete. Även presidenten för D.A.C.A Eastland Peter ”Lillen” Lindström var på besök för att träffa tjänstemän inom regionen, polisen och fritidsgårdar på ön för att tala om samverkan.

D.A.C.A. Drivers against child abuse är en organisationen som verkar för att stödja barn, ungdomar och familjer som på olika sätt är utsatta i samhället. Det som binder medlemmarna till varandra är att de åker hoj och kämpar för barns rättigheter. I D.A.C.A på Gotland finns liten grupp engagerade medlemmar, men Christer tror det kan bli ändring på det snart.

Ett par månader efter vår frukost så utnämndes D.A.C.A på Svenska Hjältar-galan till årets medmänniska och jag frågade Christer ”Hinken” efter att de tagit emot priset på självaste Svenska Hjälte-galan, hur kändes det?
-Otroligt och ofattbart stort, både för oss som organisation men även för alla de utsatta barnen. Nu får vi draghjälp med att synas utåt så föräldrar till utsatta barn hittar oss likväl barn själva då de flesta finns ute på sociala media idag. Jag är otroligt stolt över mina systrar och bröder för det engagemang de visar och allt det jobb de lägger ner, vi lever verkligen efter vårt motto: Tillsammans gör vi skillnad!

D.A.C.A blev nominerade till Årets Medmänniska och den 11 december kunde vi se dom ta emot priset på tv-sända Svenska Hjältar-galan.

Ur Svenska Hjältar Juryns motivering:
D.A.C.A är hjältar för att de alltid står på barnens sida. Med stor hängivenhet och mycket värme stöttar de barn som utsatts för mobbning, misshandel och svåra sjukdomar.

Källa: Aftonbladet.se

Text Josefin Ringbom
Foto: D.A.C.A Sweden