nikkireijo Blog

Detta inlägg finns i sin helhet på Nikki Reijo (Blogg) hemsida http://nikkireijo.se/

Nu är vi inne i vecka 27 med lillebror och tiden springer verkligen på fort. Allra helst såhär i juletid då går hela december som i ett svep. Det finns en sådan längtan i mig att få landa hemma efter BB med vår lilla i famnen. Jag börjar mer och mer se slutspurten och tänka på att jag faktiskt skall föda barn igen. Jag ser framemot förlossningen, det är det mäktigaste jag har upplevt i mitt liv. Det skall bli spännande att se hur det blir den här gången. Ingen graviditet eller förlossning är ju sig den andra lik så jag går in med samma tankar som jag gjorde med Kelian. Jag lutar mig tillbaka och litar på min kropp och mig själv.

I övrigt mår jag bra, foglossning som spökar från och till men inte lika intensivt som när jag först fick det vilket känns otroligt skönt. Jag har mitt foglossningsbälte på mig dagligen och det ger verkligen bra stöd. Jag är så glad över att det finns hjälp att få.

Det är mycket som händer för oss i december förutom att fira jul och förbereda inför det. Kelian har sin första lucia imorgon vilket skall bli så otroligt mysigt att gå på. Han övar luciasånger varje dag här hemma och jag blir helt häpen över att den 2,5 åring kan en hela låtar utantill. Det är så häftigt. Ibland när han leker i sitt rum sitter han och sjunger om sockerbagaren och tomenissarna och då brukar jag bara stå utanför och lyssna. Han börjar verkligen bli så stor.

Han går även sina sista veckor på sin förskola, jag tror det är runt två veckor tills han slutar och sen har vi inskolning på den nya i början på januari. Det kommer vara så sorgligt att byta men samtidigt det som är bäst för hela familjen och framtiden. Jag som är så känslig i vanliga fall kommer antagligen gråta floder och känna sådan separationsångest. Jag hoppas att den nya förskolan kommer bli lika bra för oss.

Vi har även avslutningsmöte på den gamla samt inskolningsmöte på den nya förskolan. Det mötet är redan ikväll men eftersom jag jobbar sent får Gustav gå på det och så får jag hoppas att man får komma och hälsa på och kika en annan dag. Jag skulle gärna vilja att Kelian fick komma dit och titta för att förbereda sig lite.

Mitt upp i jul har vi 2,5 års kontroll på BVC och det var så längesen vi var där att jag glömt vad man gör men det skall bli spännande att se kelians utveckling även där. Det är mycket som händer, många datum för gravidhjärnan att hålla koll på men det är tur jag har min kalender.

Veckorna kommer bara springa på och snart är det mars, precis så känns det. Eller så kommer jag hinna stanna upp lite i januari och andas ett par gånger när den här intensiva perioden är över. Vi får se.

I samarbete med caseapp har jag fått designa mina egna skal, visst blev dom fina? Jag är supernöjd med dom båda två. Jag älskar att använda mig utav caseapp när jag skall handla nya skal för man kan designa precis så som man själv vill ha det. Denna gång gjort jag ett personligt och ett med marmor och ett peppande citat. Skal har man ju lite efter mående och jag älskar rosa marmor, tycker det är så sjukt snyggt. Skalet på kelian som vilar på min mage är så otroligt fint. När jag skulle designa var den bilden ett självklart val, tycker den är så himla fin. Sen valde jag även att sätta dit texten ” sometimes being a brother is better than being a superhero” vilket jag också tyckte var så fint.

Jag har även fått dela med mig utav en rabattkod till er, där ni får 20 % hos caseapp. Då kan ni också designa era egna skal eller varför inte ge bort ett skal i julklapp? En perfekt personlig present till någon man tycker om. Koden är NIKKIR20 och ger er som sagt 20 % rabatt hos caseapp.

Godmorgon ledig lördag och helg, så himla mysigt att vakna upp alla tre i vår säng och få mysa in lördagen. Vi har ätit frukost och nu går vi runt i pyjamas fortfarande och väntar på Gustavs mamma. Vi skall fika nu på förmiddagen och sedan göra lite ärenden. Imorgon skall Gustav nämligen börja måla lillebrors rum. Jag är så glad över det, vill verkligen få dom stora projekten färdiga nu så man kan småpyssla dom sista månaderna utav graviditeten. Vi skall ännu bygga en bänk också, men allt det kommer ni att få följa med på, har så mycket inspiration i huvudet.

Igår åt vi tacos med Schmidt och Jennifer, gjorde gino till efterrätt och såg Idolfinalen. Vad tyckte ni om vinnaren? Jag tyckte båda var lika värda vinnare så för mig spelade det verkligen ingen roll. Efteråt spelade vi lite yatzi och hade mysigt. En perfekt fredag.

Varje år vill jag testa något nytt till julgodisbordet och i år blev det polkabräck. Så lätta och goda att göra, till och med den som hatar att baka eller stå i köket kommer älska att göra dessa goda julgodisar.

Du behöver :
200 g mörk choklad
250 g vit choklad
1/2 påse polka

Smält den mörka chokladen över vattenbad, bre ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen. Krossa godisarna och smält den vita chokladen på samma sätt som den mörka. Häll över den vita chokladen på den mörka och strö sedan över polkakrosset och in i kylen.

Var det inte världens lättaste recept och världens lättaste julgodis? Det går att göra samtidigt som man fixar middagen eller när man får en stund över. Kommentera gärna om ni testar att baka eller har bakat detta godis. Ni får även gärna tipsa mig om julgodis att baka i år! Stor kram!

I samarbete med twistshake vill jag och Kelian önska er en riktigt god jul med både fina julbilder och en härlig rabattkod som gäller december ut. Använder ni ” Nikkireijo30″ i kassan får ni rabatt på hela sortimentet och upp till hela 40% på neonsortimentet. Passa på att klicka hem dom där julklapparna, kanske har du en vän som väntar barn eller varför inte nyttja rabatten till dig själv? Om det är något som ständigt behövs fyllas på är det nappar och nappflaskor.

Twistshake har just nu fått påfyllning på sitt lager så det är verkligen rätt tid att klicka hem just din favorit. Plus att dom lanserat nappar och napphållare i färgen peach. Min kod ” Nikkireijo30″ gäller som sagt på hela sortimentet.

Våra favoriter just nu är allt ifrån tablewearserien, besticken och tallrikarna använder vi varje dag och dom är så himla bra. Till lillebror har vi börjat samla på nappar. Det är så skönt när man hittar ett märke man verkligen gillar, något man vet att man kan lita på. Glöm nu inte att använda min rabattkod ” Nikkireijo30″ när ni shoppar!

Vad tycker ni om bilderna förresten? Jag tycker dom blev så himla fina. Kelian älskar att fota vilket gör det extra roligt!

Godmorgon, igår satt vi uppe sent och försökte få till ett pepparkakshus. Varken jag eller Gustav har någonsin gjort det förut men det var ganska mysigt att sitta och dekorera tillsammans. Kelian var med till en början och byggde huset men sen somnade han så han lär bli överlycklig nu när han vaknar över att huset är färdigt. Gustav gjorde en gran utav kaffefilter och mossa, riktigt kreativt faktiskt. Ingen utav oss är egentligen speciellt kreativ men när man får barn finns det inget ” jag kan inte” utan då kör man bara. Iallafall är det så för oss. Vad tycker ni om vårt första hus? Jag skall lägga in en ljusslinga och sen är det färdigt!

Behöver du lite inspiration till julklappar? Vet du inte vad du skall köpa till din pojkvän, kompis eller pappa? Här kommer lite tips ifrån mig som jag tycker är perfekta julklappar i år. Jag älskar att köpa julklappar och att skämma bort människor jag älskar men jag gillar inte att köpa bara för att. Jag vill alltid ha en personlig tanke bakom det jag ger och det behöver inte alltid vara ett speciellt tillfälle. Att göra någon annan glad är väl bland det bästa?

I år har jag och Gustav bestämt oss för att inte köpa julklappar till varandra utan att istället investera i kvalitetstid. Som många småbarnsföräldrar vet kan det vara svårt att få till egentid och nu när tiden går så himla fort och månaderna innan barn nummer två börjar ticka iväg så känns det viktigt att få lite extra tid tillsammans. Så vi tänkte unna oss en middag på stan eller gå på spa en dag eller något liknande bara vi två. Det är inte ofta vi gör sådana saker tillsammans, jag önskar ibland att vi gjorde det mer men ibland räcker tiden inte till. Därför känns det extra speciellt att göra det som en gemensam julklapp.

Tröja HÄR /liknande tights HÄR / liknande skorHÄR (adlinks)

Jag har märkt att det är många som gillar när jag delar med mig utav mina outfits och det känns så himla kul. Jag älskar att vara gravid och klär mig gärna så att det syns samtidigt som jag vill vara bekväm. Att kunna inspirera er till att hitta sköna och snygga outfits både som gravid och ickegravid känns så himla roligt. Här ovan är en outfit jag verkligen gillar, tights i fejkskinn och en myströja i längre modell med klackar eller sneakers. Jag känner mig väldigt bekväm i min kropp och i min graviditet och har därför bara låtit magen växa i dom kläderna som jag har. Jag tänker inte så mycket på att jag är gravid och måste anpassa mig efter det utan jag klär mig fortfarande så som jag hade gjort innan bara att jag tar en större storlek i tex dessa tights än jag hade gjort vanligtvis. Jag har aldrig lagt dyra pengar på gravidkläder varken denna graviditet eller när jag var gravid med Kelian. Har ni någon favoritoutfit ni vill dela med er utav?

I samarbete med https://www.najell.com/sv/ har vi fått hem en sådan fantastiskt fin bärsele till lillebror. Ni som läst bloggen och hängt med ett tag vet att jag varit sugen på en bärsele med barn nummer två och faktiskt ångrat att jag aldrig hade en när jag var föräldraledig med Kelian. Jag vet inte varför jag aldrig köpte en men när jag ser tillbaka på den tiden hade en bärsele underlättat så otroligt mycket i vardagen. Nu när vi skall få ett barn till känns bärselen verkligen som ett måste för oss. När dom på Najell hörde av sig och undrade om vi ville testa deras nya bärsele blev jag verkligen överlycklig och wow vad den är fin. Vi valde i färgen morning grey men den finns även i färgen som matte black och och brilliant black.

 • Ergonomisk för dig och ditt barn.
 • Rekommenderas av International Hip Dysplasia Institute som höftvänlig bärsele.
 • Marknadsledande viktfördelning med höftsäte.
 • Lättanvända magnetiska spännen.
 • Vikt: 3,5 till 15 kg.
 • Ålder: Nyfödd till 3 år.
 • Bärställningar: Inåtvänd, framåtvänd och ryggposition

  Jag tänkte berätta lite vad jag tycker extra mycket om med just denna bärsele. För det första är materialet otroligt mjukt och skönt, de flesta bärselar jag känt på har varit hårda och jag har varit rädd för att det skall skava emot bebis eller kännas hårt och obekvämt. Najells bärsele är verkligen mjuk rakt igenom och som en enda stor mysig kudde. På tal om kudde så hamnar vi genast på nästa favoritpunkt. Där barnet har rumpan finns en tjock kudde, hur smart är inte det? Det ser så himla bekvämt och ombonat ut. Många gånger har jag sett barn som bara hänger i sina bärselar och som inte alls ser ut att ha det bekvämt. Med denna kudde blir det verkligen som att sitta och mysa nära föräldern som bär. Den känns verkligen så stabil och bra. Jag är så himla nöjd med den hittils.

  Eftersom att den går att använda upp till tre år ville Kelian självklart testa den på en gång och han och Gustav var så söta när dom gick omkring som Bill och Bull. Vi längtar så himla mycket tills lillebror kommer och vi kan börja använda denna dagligen. Då kommer ni även få massor utav fler bilder men så länge kan ni gå in och läsa om vår fina bärsele HÄR

I samarbete med pino the bear har vi fått hem så fina böcker att fylla kelians bokhylla med. Han älskar att läsa, bläddra och lyssna till böcker och dessa var verkligen perfekt för nattning. Det är så mysigt att krypa tätt intill och få den kvalitetstiden över en saga. Jag är så glad att vi fick hem dessa och Kelian redan hunnit läsa dom flera gånger om. ” räkna med pino” är perfekt nu när vi börjat öva på att just räkna. Jag gillar böcker som är utvecklande och där man kan prata med barnet samtidigt. Tex ” vad ser du på bilden, kan du räkna apelsinerna, vad gör katten” . Det ger lite mer och får honom att känna sig delaktig i boken och vad som händer. Vi har alltid läst mycket för Kelian men framförallt pratat otroligt mycket sedan han varit liten och jag är övertygad om att det gett goda resultat på hans tal. Jag har ingenting att jämföra med men många påpekar att han är väldigt duktig på att prata för sin ålder. Det är så himla roligt med utvecklingen och att idag ha en pojke som pratar fulla meningar vid frukostbordet.

Detta inlägg finns i sin helhet på Nikki Reijo (Blogg) hemsida http://nikkireijo.se/