Vinbärskaka

Min vinbärsbuske står längst bort i trädgården och har av förklarliga skäl hamnat bland de växter som fått stå tillbaka vad gäller vatten i sommar. Busken är trist och bladen gulnar, men den levererar ändå en del vinbär, och eftersom jag är dålig på att sylta och safta, fick det bli en vinbärskaka till fikat häromdan. Fikat intogs på uteplatsen nere i trädgården, för uppe på altanen går inte att sitta under dagtid nu såna här varma dagar… men nere i skuggan är det riktigt skönt! 
Superlätt recept, i princip bara att blanda ihop, me like
Vinbärskaka
125 gram smör
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kokos
2 dl vetemjöl
ca 3 dl vinbär
Smält smöret i en kastrull, blanda i resten, förutom hälften av vinbären som man istället strör över kakan när den ligger i formen. Jag använde en pajform som är ca 21 cm i diameter. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Intas i skuggan av ett träd en varm sommardag, tillsammans med klick lättvispad grädde.