Hej då juli och hej augusti!

Då var juli slut och om jag skall sammanfatta juli så kan det bli väldigt kort inlägg. Extremt. Varmt. Torrt. 47 mm regn. Slut på meddelandet. 

Det sista med 47 mm regn låter ju ändå rätt normalt, men vi pratar alltså två stycken regnskurar, den 29 och 30 juli. Dessförinnan har det inte regnat sen någon gång i april. Även igår, den sista juli, regnade det på Gotland, dock inte hemma i min trädgård. Men ändå, jag är så glad för detta regn, och vet ni, gräset börjar faktiskt redan att titta upp, helt otroligt! Så det blir att ta fram gräsklipparen nu till helgen. 
Men annars då? Förutom väderprat? Tja, lite extremt har det ju varit på fler sätt, och det har ju ändå med vädret att göra, det går inte att komma ifrån… Bevattningsförbud är kanske inte så ovanligt, men grillförbud! Och bad. Långa varma bad. Kvällsbad. Var många år sen jag badat så mycket. Och körsbär. Rekordår även där, har ännu fullt av körsbär i trädet! Har blivit några körsbärskladdkakor 😏 
Nu lämnar vi heta juli bakom oss, och säger vi Hej till augusti och hoppas på lite mer normal sommartemperatur!