Camerata Nordica i Sverigepremiär på Gotland!

Camerata Nordica är en av landets mest meriterade kammarorkestrar och hemmahörande i Kalmar län. Foto: Jonas Lindström Studio.

Den 12 och 13 oktober är det Sverigepremiär för den komiska musikalen ”Underjorden tur & retur” på Wisby Strand! Camerata Nordica medverkar tillsammans med GotlandsMusikens musiker, en kör, dansare och en åttamanna ensemble. Dirigent är Bo Wannefors.

Föreställningen är baserad på musikalen ”Frogs” av Stephen Sondheim, Burt Shelove och Nathan Lane. En komisk musikal byggd kring den antika grekiska komedin ”Grodorna” av Aristofanes, klädd i modern skrud av Thomas Sundström.

Huvudrollerna spelas av Janne Åström och Andreas Nilsson som guden Dionysos och hans tjänare, flankerade av Babben Larsson som underjordens härskare, guden Pluto. Med i underjorden finns Hercules, gestaltad av Camilo Bresky alltså huvuddelen av det legendariska REA gänget från Börsen för två sensationella kvällar den 12 och 13 oktober på Wisby Strand! I föreställningen får vi även möta Charon, färjekarlen på floden Styx (Lennart Bäck), George Bernard Shaw (Tomas Lindström) och inte minst William Shakespeare (Filippa Maurin) samt flera andra myter, legender och lurifaxar.

Nästa konsertserie i Kalmar län för Camerata Nordica är Hugo Ticciati ledare och solist.

Violinisten Hugo Ticciati har en unik känsla och lyhördhet för att kunna väva samman litteratur, filosofi, själfullhet och meditation i sina framföranden. Han tolkar världens nutida konstmusik tillsammans med kompositörer som specialskriver verk för honom. Under konsertserien med Camerata Nordica bjuds publiken på ett uruppförande av J. Dafgårds violinkonsert ”Eclipse”. Konserterna går av stapel 27, 28 och 29 oktober i Oskarshamn, Hultsfred och Kalmar.

Källa: Kalmar läns musikstiftelse