ÅTERBLICK: Marie Söderberg

1994 värvades Marie Söderberg till Visby Ladies efter att ha gjort tio ligasäsonger med KFUM Söder. Vad hon och ingen annan då inte visste var att hon skulle bli historisk på många sätt.

  • Uppdaterad: 2018-11-29 13:00

Inför säsongen 1994-95 anslöt Marie Söderberg till Visby Ladies efter tio säsonger i KFUM Söder. Att hon skulle spela 20 säsonger till, vinna 2 svenska cupen-guld, bli svensk mästare, sätta rekord i högst antal ligasäsonger och bli en av öns största idrottsprofiler genom tiderna visste ingen då. Med svårslagna 30 raka elitseriesäsonger och närmare 50 landskamper bakom sig har ”järnladyn” Marie Söderberg satt djupa spår i svensk baskets historia.

Idag, torsdag, släpps Visby Ladies senaste avsnitt av den nostalgifyllda intervjuserien Återblick där Marie Söderberg berättar om hur hon kunde spela 30 ligasäsonger i rad, vem den bästa spelaren hon mött är och hur basketen utvecklades under de tre decennier hon befann sig i Sveriges bästa basketliga.

[embedded content]

Visby Ladies
Visby Ladies är sprunget ur Visby AIKs basketavdelning som 1983/84 gjorde sin första säsong i dåvarande Elitserien, det som idag heter Basketligan Dam, och ända sedan dess så har det som idag är Visby Ladies spelat i sveriges högsta basketliga för damer vilket gör att det bara är Södertälje BBK, som i början på 70-talet tog klivet upp i Elitserien, som spelat längre än Visby Ladies i svensk dambaskets finrum i sträck. Idag spelar Visby Ladies sina hemmamatcher i den toppmoderna sporthallen ICA Maxi Arena där möjligheterna för basketevenemang i världsklass finns.